Samenwerkingsverband van inbrekers veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Samenwerkingsverband van inbrekers veroordeeld
Utrecht, 09 juni 2016

Een groep van acht mannen is veroordeeld voor het plegen van een groot aantal woning- en bedrijfsinbraken in een tijdsbestek van enkele maanden in 2015. Bij de inbraken zijn onder andere grote hoeveelheden babymelkpoeder en kratten buit gemaakt. In hetzelfde onderzoek zijn twee van de tien verdachten niet veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Zij werden wel veroordeeld voor een bedrijfsinbraak.

Criminele organisatie

De acht mannen hebben in een samenwerkingsverband vele inbraken gepleegd, zo oordeelt de rechtbank op basis van tapgesprekken. De inbraken waren gericht op het binnenhalen van grote hoeveelheden goederen die snel en gemakkelijk verkocht konden worden. Er was sprake van een doordachte planning en werkwijze, met een concrete taakverdeling.

Strafoplegging

De vier hoofdverdachten worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 48 maanden, 38 maanden, 30 maanden en 38 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Aan de andere zes verdachten zijn straffen opgelegd tussen 7 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk, tot een werkstraf van 60 uur met een gevangenisstraf van 66 dagen die gelijk is aan het voorarrest.

Uitspraken

Meest gelezen berichten