Supersnelrechtzitting Midden-Nederland Jaarwisseling 2015-2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Supersnelrechtzitting Midden-Nederland Jaarwisseling 2015-2016
Utrecht, 04 januari 2016

De politierechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag drie verdachten veroordeeld tijdens een supersnelrechtzitting in het kader van Oud en Nieuw.

Doorn

Een 18-jarige man uit Doorn werd veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur voor zijn bijdrage aan het tot ontploffing brengen van vuurwerk onder de ruitenwisser van een auto in Doorn. De auto raakte hierbij beschadigd.

Loenen aan de Vecht

Een 22-jarige man uit Loenen aan de Vecht kreeg een werkstraf van 30 uur en een gevangenisstraf van 3 dagen. Deze tijd heeft hij al in voorlopige hechtenis doorgebracht. De man werd veroordeeld voor vernieling en verzet bij zijn aanhouding. Tijdens een ID-controle door de politie in Loenen aan de Vecht weigerde hij mee te werken. Bij zijn verzet raakt een bodycam van een politieman beschadigd.

Amersfoort

Een 42-jarige man uit Amsterdam werd veroordeeld voor mishandeling en belediging van een ambtenaar in functie en verzet bij zijn aanhouding in Amersfoort. Hij kreeg een gevangenisstraf van 40 dagen waarvan 27 dagen voorwaardelijk en een werkstraf 80 uur.

Hilversum

De zaak tegen een 28-jarige verdachte uit Zutphen is aangehouden tot de snelrechtzitting op 13 januari 2016. Hij wordt verdacht van verzet bij zijn aanhouding en mishandeling van een politieman in Hilversum. De verdachte blijft tot deze zitting vastzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten