Taakstraf voor betasten militairen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Taakstraf voor betasten militairen
Utrecht, 24 november 2016

Een 30-jarige man uit Utrecht heeft zich in 2015 in Soest bij het uitreiken en laten passen van kleding schuldig gemaakt aan het ontuchtig betasten van 17 militairen in opleiding. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een taakstraf van 240 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Plotselinge handelingen

De man hielp als medewerker militairen in opleiding met het passen van hun kleding en het uitkiezen van de goede maat. De militairen werden verrast door de plotselinge handelingen van de man, waarbij hij bij de militairen genitaliën, billen, handen of vingers aanraakte. 

Strafmaat

De rechtbank vindt dat verdachte zijn functie heeft misbruikt en dat hij inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van de militairen. De rechtbank weegt echter ook mee dat verdachte niet eerder met justitie in aanraking is gekomen. Ook is hij zijn baan verloren door het plegen van deze feiten. Uit de afgelegde slachtofferverklaringen blijkt dat de impact voor de slachtoffers beperkt is gebleven. De rechtbank legt daarom een lagere straf op dan geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten