Taakstraf voor experimenteren met vuurwerk en bezit hennepplanten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Taakstraf voor experimenteren met vuurwerk en bezit hennepplanten
Lelystad, 20 september 2016

Een 28-jarige man uit Huizen die op een niet-professionele manier experimenteerde met vuurwerk is veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur, waarvan 60 voorwaardelijk. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man ook voor het bezit van 17 hennepplanten.

Verkeerde hobby

De teamleider explosieven en veiligheid van de politie stelt dat de man een amateur is die aan de hand van het internet experimenteert met het samenstellen en maken van explosieven. De impact van een eventuele explosie zou niet zeer groot zijn. Tijdens de zitting gaf de verdachte aan dat hij beseft dat het een verkeerde hobby was.

​Depressieve stoornis

Volgens de deskundigen ging het niet goed met de man sinds zijn oma overleed. Hij ging meer drugs gebruiken, zijn financiële problemen werden groter en hij had geen zinvolle dagbesteding. Het experimenteren met explosieven was een manier om zich staande te houden in een fase waarin zijn leven fors was ontregeld.

​Psychische behandeling


Inmiddels gaat het beter met de man: hij heeft veel van zijn schulden afgelost, doet vrijwilligerswerk, heeft een relatie en gebruikt geen harddrugs meer. Gezien de verbetering in het persoonlijke leven en de adviezen van de deskundigen legt de rechtbank een lagere straf op dan geëist. De rechtbank legt als voorwaarden op dat zijn psychische behandeling voortduurt onder toezicht van de reclassering.

Uitspraken

Meest gelezen berichten