Tbs voor geweld met breekijzer in Nieuwegein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Tbs voor geweld met breekijzer in Nieuwegein
Lelystad, 07 oktober 2016

Aan een 46-jarige man uit Nieuwegein is door de rechtbank tbs met dwangverpleging opgelegd. De man stond terecht voor poging tot zware mishandeling van een automobilist, het vernielen van auto’s, zich met geweld verzetten bij zijn arrestatie en poging tot doodslag op een agent in Nieuwegein in februari van dit jaar.

Breekijzer

De man sloeg de ruit van de auto van een automobilist met een breekijzer in. Hij dacht dat de bestuurder gerelateerd was aan ISIS. Vervolgens vernielde de man meerdere auto’s met het  breekijzer en sloeg ruiten van woningen in. Toen de politie de man wilde overmeesteren en aanhouden verzette hij zich met geweld. Hij sloeg een agent met het  breekijzer op het hoofd.

Psychose

Deskundigen hebben geconstateerd dat de verdachte handelde in een psychose. De deskundigen adviseren de rechtbank verdachte als ontoerekeningsvatbaar te beschouwen. De rechtbank volgt dat advies en is dan ook van oordeel dat de feiten niet aan hem kunnen worden toegerekend. De man is daarom niet strafbaar. De rechtbank ontslaat hem van alle rechtsvervolging.

Tbs

Gelet op de aard en ernst van de geestelijke stoornis van verdachte is de kans groot dat verdachte zonder een intensieve behandeling en begeleiding in de toekomst opnieuw ernstige strafbare feiten zal plegen. De rechtbank legt daarom, conform de eis van de officier van justitie, de maatregel van tbs met dwangverpleging op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten