Verdachten in grensrechterzaak blijven langer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Verdachten in grensrechterzaak blijven langer vast
Lelystad, 11 maart 2013

Tijdens de pro forma-zitting in de grensrechterzaak op 11 maart heeft de rechtbank alle zeven verzoeken tot opheffing en schorsing van de voorlopige hechtenis van de advocaten afgewezen. De rechtbank vindt in alle gevallen dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden bestaan om de verdachten langer vast te houden. De rechtbank streeft ernaar om eind mei de zaken inhoudelijk te behandelen.

De meervoudige strafkamer heeft vandaag ook besloten dat er nog extra getuigen worden gehoord. Twee pathologen zullen een contra-expertise mogen verrichten naar aanleiding van het rapport van het NFI. Het verzoek om een reconstructie op het voetbalveld te laten plaatsvinden, heeft de rechtbank afgewezen. Zij is van oordeel dat een reconstructie gelet op het huidige dossier niet meer duidelijkheid in de zaak zou kunnen geven.

Het verzoek van de advocaten om de grensrechterzaak volledig achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, heeft de rechtbank ook afgewezen. Aan een beperkt aantal journalisten is bijzondere toegang verleend om de zitting via een videoverbinding in een andere zittingszaal te volgen. De drie rechters vinden in deze zaken dat het maatschappelijk belang om ook de samenleving te informeren over de behandeling ter zitting zwaarder weegt dan de belangen van de verdachten.


 

Uitspraken

Meest gelezen berichten