Vergunning De Karseboom Amersfoort opnieuw onder de loep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vergunning De Karseboom Amersfoort opnieuw onder de loep
Utrecht, 09 december 2016

De burgemeester van Amersfoort moet inzichtelijk maken hoe hij de belangen van omwonenden heeft meegewogen, toen hij een  horecavergunning verstrekte voor horecagelegenheid De Karseboom aan de Lavendelstraat. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland in een tussenuitspraak beslist. De rechter vindt dat de burgemeester beter moet uitleggen waarom de woon- en leefsituatie van omwonenden niet nadelig wordt beïnvloed door de horecagelegenheid.

Vergunning

De Karseboom is sinds november 2015 gevestigd aan de Lavendelstraat. Bezwaren van de omwonenden tegen de verleende vergunning werden door de burgemeester afgewezen, waarna zij in beroep gingen bij de bestuursrechter. Zij willen dat de vergunning wordt geweigerd, of dat er een vergunning komt met aangepaste openingstijden.

Belangen omwonenden

De rechter heeft hierover nu nog geen einduitspraak gedaan. De rechter geeft de burgemeester de gelegenheid om inzichtelijk te maken hoe hij de belangen van omwonenden heeft afgewogen tegen de belangen van De Karseboom. Dat is nu onvoldoende gebeurd. De burgemeester moet ingaan op aspecten van geluidsoverlast, vervuiling en verkeers- en parkeerdruk. Daarnaast moet de burgemeester ingaan op het gestegen aantal overlastmeldingen sinds de opening van het bedrijf. Volgens de burgemeester zijn die overlastmeldingen niet één op één terug te leiden naar De Karseboom, maar de rechter stelt vast dat niet is onderbouwd waarop die stelling is gebaseerd.

​Einduitspraak

De burgemeester kan nu met een aanvullende motivering komen, of een compleet nieuwe beslissing nemen over de bezwaren van de omwonenden. De burgemeester moet binnen twee weken aan de rechtbank laten weten of hij dat wil doen en krijgt dan zes weken de tijd om te reageren. Als de burgemeester reageert, krijgen vervolgens de eisers vier weken de tijd om te reageren. Daarna doet de rechter in de regel zonder een nieuwe zitting einduitspraak.

Uitspraak

Meest gelezen berichten