Veroordeling en vrijspraak voor aanrandingen in Almere

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling en vrijspraak voor aanrandingen in Almere
Lelystad, 13 april 2016

De rechtbank Midden-Nederland heeft een man van 18 jaar veroordeeld wegens twee aanrandingen. Hij krijgt een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Daarnaast krijgt hij een leerstraf en zal worden begeleid door de jeugdreclassering. De man raakte de borsten en billen van twee vrouwen aan in een uitgaansgebied in Almere.

Ophef

De rechtbank constateert dat er veel ophef over deze zaak is geweest, omdat de verdachte een asielzoeker is die nog maar kort in Nederland is. De rechtbank ziet hierin echter geen aanleiding om een zwaardere of minder zware straf op te leggen.

Respectloos

De rechtbank noemde het gedrag van de verdachte respectloos en vond dat dit niet kan worden getolereerd. De rechtbank neemt het reclasseringsadvies over waarin wordt geadviseerd om naast een taakstraf een gedragsinterventie Respect Limits toe te passen. Deze straf is gericht op het leren herkennen en respecteren van seksuele grenzen. De rechtbank ziet geen aanleiding voor het opleggen van een voorwaardelijke jeugddetentie omdat verdachte een blanco strafblad heeft en in vergelijkbare strafzaken eveneens geen voorwaardelijke jeugddetentie is opgelegd.

Vrijspraak

De 18-jarige man werd vrijgesproken van een derde aanranding, omdat daar geen bewijs voor was. Een tweede, 21-jarige verdachte werd ook vrijgesproken. De rechtbank vindt dat deze verdachte wel vervelend, irritant en ongepast gedrag heeft vertoond richting een vrouw, maar dat er geen sprake is van ontucht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten