Veroordeling voor dodelijk scootmobielongeluk Amersfoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor dodelijk scootmobielongeluk Amersfoort
Utrecht, 19 december 2017

Een 71-jarige man uit Soest heeft zich schuldig gemaakt aan het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk in 2015 op de Bunschoterstraat. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een maximale werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van 1 jaar.

Rood stoplicht

De man reed met een constante snelheid richting het kruispunt waar hij door het rode stoplicht reed. Een man in een scootmobiel kwam daardoor met hem in botsing en overleed aan de gevolgen. De rechtbank oordeelt op basis van twee getuigenverklaringen en het technisch onderzoek dat het verkeerslicht op rood stond.

Mate van schuld

De 71-jarige bestuurder heeft zich schuldig gemaakt aan dood door schuld. De rechtbank is het met de officier van justitie eens dat het gedrag van de man als ‘aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag’ is aan te merken. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Kijk voor meer over de bestraffing bij verkeersdelicten op deze pagina.

Uitspraken

Meest gelezen berichten