Veroordeling voor drie inbraken in Zeist

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor drie inbraken in Zeist
Utrecht, 24 mei 2016

Een 21-jarige man uit Zeist is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor twee jaar. De verdachte heeft zich in 2015 binnen een maand tijd drie keer schuldig gemaakt aan inbraak in Zeist.

Inbraken

De man heeft samen met een ander twee keer ingebroken in een woning van directe buurtgenoten. Daarnaast heeft de man zich samen met anderen schuldig gemaakt aan een inbraak in een buurthuis waar hij een kluis heeft weggenomen.

Inrichting voor stelselmatige daders

Uit het strafblad van de verdachte blijkt dat hij de afgelopen vijf jaar meer dan drie keer is veroordeeld. De verdachte heeft problemen op vrijwel alle leefgebieden en heeft een gebrek aan zelfinzicht. Hij heeft meerdere vormen van hulpverlening aangeboden gekregen, maar blijft in aanraking komen met politie en justitie. De rechtbank legt daarom geen voorwaardelijk strafdeel op met bijzondere voorwaarden, maar een maatregel tot plaatsing in inrichting voor stelselmatige daders voor twee jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten