Veroordeling voor dubbele steekpartij azc Dronten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor dubbele steekpartij azc Dronten
Lelystad, 10 februari 2016

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 45-jarige asielzoeker uit China tot een gevangenisstraf van 4½ jaar. De man stak op 26 december 2014 in het asielzoekerscentrum in Dronten zijn vrouw en stiefzoon met een mes.

Neergestoken

De man pakte na een confrontatie met zijn stiefzoon het mes uit de keuken en bracht vervolgens zijn vrouw en stiefzoon meerdere ernstige steekwonden toe. De rechtbank kwalificeert dit als twee pogingen tot doodslag.

Ernstig leed

De verdachte heeft zijn slachtoffers ernstig leed toegebracht. De steekpartij heeft diepe indruk op de stiefzoon gemaakt en kampt hij nog steeds met de lichamelijke en psychische gevolgen van het feit. Daarnaast zijn de bewoners van het asielzoekerscentrum, die oorlog en geweld in hun eigen land zijn ontvlucht, ongewild getuige geweest van de agressie van de verdachte. Dit heeft tot grote onrust geleid.

Gevangenisstraf

De rechtbank legt, conform de eis van de officier van justitie, een gevangenisstraf van 4½ jaar op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten