Veroordeling voor vergiftiging zoontje na onbeheerd achterlaten GHB

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor vergiftiging zoontje na onbeheerd achterlaten GHB
Lelystad, 29 november 2016

Een 34-jarige man uit Almere die een flesje GHB onbeheerd achterliet is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Ook worden hij en zijn 32-jarige vriendin veroordeeld voor het bezit van 14 hennepplanten, een xtc-pil, GHB, traangas en pepperspray. De vrouw krijgt een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

Achtergelaten op kast

Het stel had de drugs en wapens opgeborgen in een kluis in hun woning. De man heeft op enig moment een flesje GHB uit de kluis gehaald en onbeheerd achtergelaten op een kast die bereikbaar was voor zijn kinderen. Zijn toen 5-jarige zoontje heeft uit dit flesje gedronken en zichzelf daarmee vergiftigd. Hij is in het ziekenhuis beland en volledig hersteld.

Levensstijl

Tijdens de zitting bleek dat het stel hun levensstijl heeft gewijzigd en zij zich bewust zijn van het risico waarin zij hun kinderen hebben gebracht. De rechtbank legt voorwaardelijke gevangenisstraffen op om te voorkomen dat de verdachten in de toekomst opnieuw strafbare feiten begaan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten