Veroordelingen voor hennepteelt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordelingen voor hennepteelt
Utrecht, 02 juli 2015

De rechtbank Midden-Nederland heeft drie mannen uit Nieuwegein en Vianen veroordeeld. Zij maakten deel uit van een criminele organisatie die zich bezig hield met het telen van hennep. De mannen werden verder onder meer verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezig hield met plofkraken en het voorbereiden daarvan, maar werden hiervan vrijgesproken.

Straffen

Een 28-jarige man uit Vianen kreeg 10 maanden gevangenisstraf opgelegd en moet nog 609 dagen van een eerdere veroordeling uitzitten. In de eerdere zaak was hij na het uitzitten van twee derde van zijn straf voorwaardelijk vrijgekomen. Een 25-jarige man uit Nieuwegein kreeg 18 maanden gevangenisstraf. Hij had zich volgens de rechtbank ook schuldig gemaakt aan heling van auto’s en valsheid in geschrift. Het derde lid van de criminele organisatie, een 35-jarige man uit Nieuwegein, kreeg een onvoorwaardelijke celstraf die gelijk was aan zijn voorarrest van 141 dagen. Nog eens 39 dagen werden voorwaardelijk opgelegd en hij moet een taakstraf van 240 uur verrichten. De rechtbank vindt het belangrijk dat de man vanwege zijn persoonlijke problematiek onder toezicht van de reclassering komt te staan.

Vrijspraak

Een vierde verdachte, een 29-jarige man uit Utrecht werd bijna geheel vrijgesproken. Tegen hem had het Openbaar Ministerie zeven jaar gevangenisstraf geëist, maar de rechtbank zag onvoldoende bewijs, voor onder meer het plegen van een plofkraak. Hij werd alleen voor het in bezit hebben van vier busjes pepperspray veroordeeld tot een gevangenisstraf van één week.

Purmerend

Een 28-jarige man uit Huis ter Heide die in hetzelfde onderzoek in beeld kwam, maar geen onderdeel uitmaakte van de criminele organisatie, werd veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde dat hij schuldig is aan een tweetal bedrijfsinbraken: bij een bakkerij en een juwelier in Purmerend. Hij heelde daarnaast diverse goederen en had illegaal vuurwerk en verboden wapens in zijn bezit. Aan de juwelier moet hij 114. 648,65 euro schade vergoeden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten