Veroordelingen voor openlijk geweld op feest Odin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordelingen voor openlijk geweld op feest Odin
Utrecht, 20 december 2017

Vijf mannen hebben in 2016 na afloop van een toernooi van de Utrechtse voetbalclub Odin openlijk geweld gepleegd. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt drie mannen tot een taakstraf van 180 uur en twee anderen tot 150 uur. Ook krijgen zij voorwaardelijke celstraffen van een maand opgelegd. Een zesde man is vanwege mishandeling bij dezelfde gelegenheid veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur.

Openlijk geweld

Na afloop van een toernooi dat een feestelijke afsluiting had moeten zijn is er een vechtpartij ontstaan. Meerdere mensen raakten gewond. Alle verdachten waren onder invloed van een flinke hoeveelheid alcohol, dit rekent de rechtbank hen aan. Zij zijn allemaal verantwoordelijk voor de nare bijsmaak die het toernooi bij velen heeft achtergelaten.

Strafmaat

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf bij elke verdachte gekeken naar zijn aandeel in het geweld. In het nadeel van de mannen is meegenomen dat dit geweld plaatsvond op een sportclub tijdens een feest. De straffen zijn gelijk aan de eisen van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten