Vier jaar gevangenisstraf voor beroving 99-jarige vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vier jaar gevangenisstraf voor beroving 99-jarige vrouw
Utrecht, 09 september 2015

Een 49-jarige vrouw uit Hilversum en een 52-jarige vrouw uit Amsterdam zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor een woningoverval bij een 99-jarige vrouw in Baarn. Beide verdachten kregen vier jaar gevangenisstraf.

De vrouw uit Hilversum werkte als thuiszorgmedewerkster bij het slachtoffer. De vrouwen wilden sieraden van het hoogbejaarde slachtoffer stelen. Het slachtoffer werd in haar bed overvallen, vastgepakt en bij de keel gegrepen.

 
De rechtbank oordeelde dat beide vrouwen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het plegen van de overval. De rechtbank hield bij het opleggen van de straf onder meer rekening met de enorme impact die de overval op de 99-jarige vrouw heeft gehad. De vrouw woonde nog zelfstandig, maar ging na de overval zo achteruit dat ze zich gedwongen zag om naar een zorginstelling te verhuizen. Ook is ze  haar vertrouwen en gevoel van veiligheid kwijtgeraakt.
 
Naast de celstraf moeten de vrouwen samen 2000 euro immateriële schadevergoeding aan de vrouw betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten