Vier verdachten in zaak grensrechter 30 dagen langer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vier verdachten in zaak grensrechter 30 dagen langer vast
Lelystad, 23 januari 2013

Vier personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een grensrechter van voetbalvereniging Buitenboys uit Almere blijven 30 dagen langer in voorarrest. Dat heeft de strafraadkamer van de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad besloten. Het gaat om twee jongens van 16, één van 17 en een man van 50 jaar oud.

De rechtbank oordeelde dat er nog steeds sprake is van een serieuze verdenking en dat de ernst van de zaak en het nog lopende onderzoek verlenging van de voorlopige hechtenis noodzakelijk maakt.

Vorige week verlengde de raadkamer het voorarrest van drie andere verdachten. In totaal zitten momenteel nog zeven verdachten in voorarrest.

In de zaak zal een groot aantal getuigen nader worden gehoord door de rechter-commissaris. Advocaten kunnen dan ook vragen stellen aan de getuigen. De rechtbank is verder nog in afwachting van de rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over de precieze doodsoorzaak van de overleden grensrechter. In eerdere, summiere berichten van het NFI is al wel gemeld dat de dood is ingetreden als gevolg van schoppen tegen hoofd en nek.

Een pro forma zitting zal plaatsvinden op 11 maart 2013. De rechtbank streeft, gezien de jeugdige leeftijd van zeven van de acht verdachten, naar een inhoudelijke behandeling eind mei.

Uitspraken

Meest gelezen berichten