Voorarrest vier verdachten in zaak grensrechter opnieuw verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorarrest vier verdachten in zaak grensrechter opnieuw verlengd
Utrecht, 20 februari 2013
Het voorarrest van de drie minderjarige jongens en een volwassen man, die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een grensrechter van voetbalvereniging Buitenboys uit Almere, is voor de derde keer met 30 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad besloten.


De rechtbank is van oordeel dat er op dit moment nog steeds voldoende verdenking is tegen de vier. Daarnaast is het onderzoek nog in volle gang, en is er sprake van een zeer ernstig feit.

De vier – twee verdachten van 16 jaar, één van 17 jaar en een 50-jarige man - zitten sinds begin december vast. Ze worden door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

In deze strafzaak zitten momenteel zeven verdachten in voorarrest. De raadkamer heeft alleen geoordeeld over de vraag of de verdachten in voorarrest moeten blijven. De strafzaak tegen de verdachten wordt later inhoudelijk behandeld. Er is een pro forma zitting op 11 maart. De rechtbank streeft naar een inhoudelijke behandeling voor de zomer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten