Voorwaardelijke celstraf voor dubbel huwelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorwaardelijke celstraf voor dubbel huwelijk
Utrecht, 15 november 2016

Een 48-jarige man uit Amersfoort is een dubbel huwelijk aangegaan in 2012 in Marokko. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

Systeem gefrustreerd

Door het aangaan van een tweede huwelijk wordt de staat van de partner in het onwettige huwelijk, en die van eventuele kinderen, onzeker. Bovendien worden de belangen van de eerste echtgenote geschaad. Daarnaast wordt het systeem gefrustreerd waarin burgers vertrouwen moeten kunnen hebben.

​Strafoplegging

In beginsel zou een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats zijn, maar de omstandigheden maken dat in dit geval anders, zo oordeelt de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wilde in eerste instantie niet overgaan tot vervolging, en het feit is vier jaar geleden gepleegd. Daarnaast zijn de aangeefster en de man inmiddels gescheiden en is de kans op herhaling verwaarloosbaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten