Vrijspraak in zaak dodelijk ongeval Renswoude

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vrijspraak in zaak dodelijk ongeval Renswoude
Utrecht, 07 juni 2016

Een 34-jarige man uit Leusden is vrijgesproken van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Renswoude in 2013. Een auto met in totaal 3 inzittenden botste ’s nachts op een boom. Het slachtoffer zat achterin de auto.

Vrijspraak

De centrale vraag in de strafzaak was of de 34-jarige verdachte reed, of bijrijder was. De verdachte zegt dat hij niet gereden heeft. Vezelonderzoek door het NFI wees in eerste instantie naar de verdachte, maar na aanvullend onderzoek trok het NFI die conclusie in. De deskundige zegt nu dat het even waarschijnlijk is dat de andere inzittende heeft gereden. De rechtbank kon dit onderzoek daarom niet gebruiken voor het bewijs.

Op camerabeelden van een benzinestation is te zien dat ongeveer 7 minuten voor het ongeval de verdachte op de bijrijdersstoel zit. Ook is er een verklaring van een getuige die kort na het ongeluk aanwezig was. Deze getuige wijst een andere inzittende aan als bestuurder van de auto. De rechtbank oordeelt dat niet kan worden bewezen dat de verdachte heeft gereden en spreekt hem daarom vrij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten