Vrijspraak poging doodslag en celstraf voor drugshandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vrijspraak poging doodslag en celstraf voor drugshandel
Utrecht, 17 mei 2016

Een 23-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden voor het maandenlang handelen in heroïne en cocaïne. De verdachte wordt vrijgesproken van poging tot doodslag omdat er onvoldoende bewijs is dat hij bij de schietpartij was of heeft geschoten.

Vrijspraak

In 2015 is het slachtoffer op de Bijnkershoeklaan in Utrecht beschoten door een inzittende van een auto. Het slachtoffer zegt van anderen gehoord te hebben dat de 23-jarige verdachte de schutter zou zijn geweest. Daarnaast verklaart het slachtoffer dat hij het gezicht van de schutter niet heeft gezien en de schutter dus niet heeft kunnen herkennen. Ook getuigen, die bij de schietpartij aanwezig waren, hebben niet gezien wie heeft geschoten. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat de verdachte degene is geweest die heeft geschoten en spreekt de man daarom vrij van poging doodslag

Drugshandel

De verdachte had bij zijn aanhouding in 2015 in Hilversum 71 bolletjes cocaïne en 33 bolletjes heroïne en een telefoon in zijn bezit. Uit de inhoud van de telefoon blijkt op basis van sms’jes, het soort gesprekken en telefoonnummers dat het om een dealertelefoon gaat. De rechtbank oordeelt aan de hand van de dealertelefoon en de aangetroffen hoeveelheid verdovende middelen dat verdachte zich bezighield met de handel in harddrugs. De verdachte wordt voor de drugshandel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten