Vrijspraak voor poging liquidatie op de Tiberdreef in Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vrijspraak voor poging liquidatie op de Tiberdreef in Utrecht
Utrecht, 07 juli 2017

Een 31-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van een poging tot liquidatie van zijn neef in 2015 op de Tiberdreef in Utrecht.

Geen direct bewijs

Getuigen verklaarden dat de schutter een lange (donker)getinte man was met een tenger postuur. Ook had hij donkere kleding, een capuchon op zijn hoofd en een sjaal voor zijn mond en neus. De rechtbank oordeelt dat dit een te algemeen signalement is, en niet specifiek genoeg om de verdachte als schutter aan te merken.

Tegenstrijdige verklaringen

Het slachtoffer verklaart enkele dagen na het schietincident zeker te weten dat de verdachte de schutter is, maar direct na het incident verklaarde hij meerdere keren dat hij de schutter niet heeft gezien. De daaropvolgende tapgesprekken, verklaringen en handelingen van familieleden zijn allemaal gebaseerd op de verklaring van het slachtoffer. Die bovendien allerlei tegenstrijdigheden en onjuistheden bevatten. Daarnaast vindt de rechtbank de verklaringen niet betrouwbaar vanwege de geruchtenstroom die in gang is gezet en de onderlinge familiebanden. Ook blijkt dat zij wisten dat ze werden afgeluisterd door de politie.

Samenhangende verdenkingen

Hoewel de verklaring van de verdachte niet waterdicht is kan de rechtbank niet vaststellen dat hij betrokken was bij het incident. De verdachte wordt ook vrijgesproken van de samenhangende verdenkingen van verboden wapenbezit, brandstichting van een auto, en een poging woninginbraak.

Uitspraken

Meest gelezen berichten