Vrijspraak voor verdachte schietpartij Elst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vrijspraak voor verdachte schietpartij Elst
Utrecht, 09 juni 2015

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 42-jarige man uit België vrijgesproken van poging tot moord. De rechtbank achtte niet wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte de persoon is geweest die op 11 juni 2012 in Elst heeft geschoten.

In de nacht van 11 juni 2012 trof de politie twee mannen aan die in hun benen waren geschoten. Zij zouden vanuit een auto met een Belgisch kenteken zijn beschoten. De man uit België werd later als verdachte door de politie aangehouden. 

Het feit dat de verdachte die dag in Nederland was, een vergelijkbare auto als die van de verdachte is gezien tijdens het schietincident en de telefoon van de verdachte zendmasten in de nabije omgeving van de plaats delict heeft aangestraald, is onvoldoende om vast te kunnen stellen dat de verdachte degene is geweest die in Elst op de slachtoffers heeft geschoten. Daarbij heeft de rechtbank ook rekening gehouden met de eerdere verklaringen van de slachtoffers waarbij een andere persoon als schutter werd aangewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten