Weinig bewijs in zaak Houtense hennepplantages

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Weinig bewijs in zaak Houtense hennepplantages
Utrecht, 21 december 2016

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 43-jarige man en 40-jarige vrouw die verdacht werden van betrokkenheid bij twee grote hennepplantages aan de Koppeldijk in Houten vrijgesproken. De kwekerij werd in 2014 aangetroffen. De rechtbank oordeelde dat op basis van het dossier niet vast is komen te staan dat de verdachten enige betrokkenheid hebben gehad bij de hennepplantages.

Kas

In een woning aan de Koppeldijk werden 108 hennepplanten aangetroffen. In een kas bij de woning stonden 15.456 planten. De eigenaar van de kas – een 50-jarige man - werd eveneens vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had tegen hem al vrijspraak geëist, omdat hij niets zou weten van de plantages in zijn kas, die hij verhuurde.

Veroordelingen

De 25-jarige huurder van de woning werd wel veroordeeld voor de hennepplantage in de woning en diefstal van elektriciteit. Hij kreeg daarvoor een voorwaardelijke geldboete van 1.000 euro. Een 28-jarige man werd veroordeeld voor het knippen van hennep en kreeg een voorwaardelijke geldboete van 800 euro. In beide zaken hield de rechtbank er rekening mee dat het proces tegen de twee onredelijk lang heeft geduurd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten