Wrakingsverzoek afgewezen in zaak Garcia Geraldino

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Wrakingsverzoek afgewezen in zaak Garcia Geraldino
Utrecht, 19 juli 2016

De wrakingskamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft het wrakingsverzoek in de zaak Garcia Geraldino afgewezen. De advocaat van de verdachte wraakte op zitting van 1 juli de drie rechters omdat zij volgens hem vooringenomen zijn.

Getuigen oproepen

De cliënt van de advocaat wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van moord op Garcia Geraldino. De advocaat heeft verzocht om twee speurhondenbegeleiders van de politie en twee speurhondenbegeleiders van een stichting te horen. De rechter-commissaris heeft het verzoek toegewezen om één begeleider van de politie en één begeleider van de stichting te horen. De verdediging heeft het verzoek op zitting herhaald, waarna de rechtbank heeft geoordeeld dat het horen van de andere twee getuigen niet noodzakelijk is.

Niet vooringenomen

De wrakingskamer stelt vast dat er geen sprake is van vooringenomenheid omdat het verzoek getoetst is aan de juiste criteria. Daarnaast hebben de rechters de mogelijkheid opengelaten om in een later stadium alsnog de twee andere getuigen te horen. De beslissing van de rechters om het verzoek tot horen van twee getuigen af te wijzen is een procesbeslissing, en alleen de onvrede over de afwijzing is onvoldoende reden om de rechters te wraken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten