Zaak kinderdagverblijf en minister over schorsingsbesluit Stint

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Zaak kinderdagverblijf en minister over schorsingsbesluit Stint
Utrecht, 12 oktober 2018

De rechtbank Midden-Nederland behandelt op donderdag 18 oktober om 14.00 uur een zaak tussen kinderdagverblijf  ‘Het Kinderstraatje’ en de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De zitting vindt plaats in het gerechtsgebouw in Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX.

Waar gaat de zaak over?

Op 14 november 2011 is er een besluit genomen om De Stint aan te merken als bijzondere bromfiets en daarmee toe te laten tot het Nederlandse verkeer. De minister heeft op maandag 1 oktober besloten om dat besluit te schorsen. De schorsing van het besluit geldt voor onbepaalde tijd en trad op 2 oktober in werking. Het kinderdagverblijf heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van de minister en heeft om een voorlopige voorziening gevraagd. Dat is een spoedprocedure en valt onder het bestuursrecht.

Uitspraak

Aan het einde van de zaak geeft de rechter aan wanneer de uitspraak volgt, naar verwachting is dat binnen twee weken na de zitting.

Uitspraken