Zes jaar cel voor jarenlange incest met dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Zes jaar cel voor jarenlange incest met dochter
Utrecht, 11 juni 2015

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 60-jarige man veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor jarenlange incest met zijn dochter en het in bezit hebben van kinderporno. De 50-jarige moeder en 54-jarige stiefmoeder kregen ieder 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk voor medeplichtigheid. De 34-jarige halfzus kreeg voor haar aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1,5 jaar.

Het slachtoffer werd van haar 12e tot haar 19e gedwongen seks met haar vader te hebben. De vrouwelijke verdachten hielden het slachtoffer voor dat het slecht met haar zou aflopen als ze niet zou meewerken. De vader zou bijzondere krachten bezitten, die zijn dochter tegen ziekte en dood zouden kunnen beschermen als hij seks met haar zou hebben. De vrouwen boden de vader de gelegenheid om het misbruik in hun woningen te laten plegen. Naast het misbruik maakte de vader opnamen van de seksuele handelingen met zijn dochter.
 
De rechtbank rekent het de verdachten aan dat zij het vertrouwen dat een kind in haar vader, moeder, stiefmoeder en halfzus zou moeten hebben, zeer ernstig hebben beschaamd. De vader heeft nauwelijks verantwoordelijkheid genomen voor de feiten die hij heeft begaan en heeft geen moment rekening gehouden met de ernstige gevolgen die zijn handelen voor zijn dochter hebben gehad.
De drie vrouwen hebben hiervoor in het geheel geen verantwoordelijkheid genomen.

De rechtbank legde een lagere gevangenisstraf op dan door de officier van justitie is geëist omdat de rechtbank rekening heeft gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd. Bij de halfzus heeft de rechtbank meegewogen dat zijzelf ook slachtoffer is geweest van haar vader. De vader en de stiefmoeder moeten naast het uitzitten van de gevangenisstraf samen een schadevergoeding van €10.000,- betalen aan het slachtoffer.
 
De verdachten waren geschorst en met deze uitspraak van de rechtbank zitten de vader, moeder en stiefmoeder inmiddels weer in detentie

Uitspraken

Meest gelezen berichten