Laden...

Coronavirus (COVID-19)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland > Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor rechtbank Midden-Nederland.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Toegangsbeleid in tijden van corona

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Alleen partijen die zijn opgeroepen voor een fysieke zitting worden toegelaten. Anderen (zoals bijvoorbeeld uw partner of familieleden) worden niet toegelaten. Ook publiek kan geen zittingen bijwonen.

Bent u opgeroepen? Kom niet naar de rechtbank indien:

  • U verkoudheidsklachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • U of uw één van uw huisgenoten verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger).

Neem in dat geval telefonisch contact op met de rechtbank (088 36 20 000).

 

Zittingen

Weer meer zittingen

Rechtbank Midden-Nederland behandelt vanaf 11 mei weer meer zaken tijdens een fysieke zitting. Er zijn ook nog steeds zaken die schriftelijk, via tele(fonisch)horen of Skype worden behandeld. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Rolzitting

Nieuwe zaken kunnen op de gebruikelijke manier worden aangebracht. Voor kantonzaken geldt weliswaar dat nu geen mondeling verweer gevoerd kan worden, maar zaken worden wel in behandeling genomen. De rolzitting bij de kantonrechter vindt plaats op de woensdag om 9.30 uur. De rolzitting bij de handelsrechter vindt plaats op de woensdag om 10.00 uur.

Uitspraken

Bij uitspraken in strafzaken waar belangstelling voor is, geldt dat maximaal 2 personen per procespartij(en) aanwezig mogen zijn, inclusief benadeelde partijen. Voor alle uitspraken geldt dat deze zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd in het uitsprakenregister.

In sommige zaken is aan partijen een datum voor de uitspraak meegedeeld. De rechtbank Midden-Nederland doet zijn uiterste best die beloofde data te halen, maar vraagt er begrip voor als de uitspraak mogelijk iets later komt.

Informatiebalie

Het gerechtsgebouw is tijdelijk gesloten. De Informatiebalie is ook dicht.

Lees hier hoe wij u toch nog van dienst kunnen zijn

   

Uitspraken Bestuursrecht

Vanaf 21 april 2020 publiceert de afdeling bestuursrecht alle uitspraken op www.rechtspraak.nl. Dit voldoet aan de eis van openbaarmaking van uitspraken. Mist u toch een uitspraak die vanaf 21 april 2020 is gedaan? Neem dan contact op met de griffie (Bestuursrecht.RB-MNL@rechtspraak.nl of 088 - 361 17 54). U kunt dan een afschrift opvragen van het proces-verbaal van gedane uitspraken op een bepaalde dag. Dit geldt ook voor de uitspraken die zijn gedaan tussen 17 maart 2020 en 21 april 2020. Het op verzoek verstrekken van het proces-verbaal voldoet ook aan de eis van openbaarmaking.

 

Bijwonen zittingen pers & publiek

Op dit moment is het voor publiek niet mogelijk om zittingen bij te wonen. De rechtbank is gesloten. Journalisten mogen nog wel bij zittingen aanwezig zijn, maar dat kan alleen na overleg met de afdeling communicatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar midden-nederland@rechtspraak.nl of te bellen met 088 - 361 17 88.

Bereikbaarheid griffies

Heeft u vragen over uw zaak? Kijk eerst of uw zaak een urgente zaak is. Is dat niet zo, dan wordt deze niet op zitting behandeld. U hoeft dan niet te bellen over de voortgang van uw zaak. Houd onze site in de gaten wanneer de Rechtspraak weer meer zaken gaat behandelen.

Is uw zaak wel een urgente zaak? De rechtbank neemt contact met u op. Heeft u vragen? Kijk op onze site of neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Welke zaken gaan de komende tijd door?

We doen deze zaken zoveel mogelijk via telehoren, telefonisch horen of Skype en we hebben daarover contact met de betrokkenen.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 22?Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 22?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/covid-19-welke-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-midden-nederland-in-week-22.aspxUtrecht/Lelystad21-5-2020 22:00:00Een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. <p>Hieronder staat een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. Dit overzicht is niet compleet en wordt regelmatig bijgewerkt (laatste wijziging: 22 mei, 17.00 uur).</p>
Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 21?Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 21?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/COVID-19-Welke-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Midden-Nederland-in-week-21.aspxUtrecht/Lelystad14-5-2020 22:00:00Een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. <p>Hieronder staat een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. Dit overzicht is niet compleet en wordt regelmatig bijgewerkt (laatste wijziging: 18 mei, 15.00 uur).</p>
KNVB hoeft besluit promotie/degradatie niet terug te draaienKNVB hoeft besluit promotie/degradatie niet terug te draaienhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/KNVB-hoeft-besluit-promotie-degradatie-niet-terug-te-draaien-.aspxUtrecht13-5-2020 22:00:00De KNVB mocht het besluit nemen om dit voetbalseizoen geen betaald voetbalclubs te laten promoveren en degraderen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist. <p>De KNVB mocht het besluit nemen om dit voetbalseizoen geen betaald voetbalclubs te laten promoveren en degraderen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist. SC Cambuur Leeuwarden en De Graafschap zijn het niet eens met het besluit van de voetbalbond en probeerden het via een kort geding ongedaan te maken. De voorzieningenrechter oordeelt echter dat de KNVB bevoegd was om deze beslissing te nemen en dat de bond het niet hoeft terug te draaien. </p>
Donderdagavond uitspraak zaak Graafschap/Cambuur en KNVBDonderdagavond uitspraak zaak Graafschap/Cambuur en KNVBhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Donderdagavond-uitspraak-zaak-Graafschap-Cambuur-en-KNVB.aspxUtrecht12-5-2020 22:00:00De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland doet morgen, donderdag 14 mei, om 19:00 uur, uitspraak in het kort geding tussen De Graafschap/SC Cambuur Leeuwarden en de KNVB.<p>De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland doet morgen, donderdag 14 mei, om 19:00 uur, uitspraak in het kort geding tussen De Graafschap/SC Cambuur Leeuwarden en de KNVB. De uitspraak wordt op zitting uitgesproken. Door de coronamaatregelen is de rechtbank niet geopend voor publiek. Net als de behandeling van het kort geding, wordt ook de uitspraak uitgezonden via een livestream. </p>
Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 20?Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 20?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Covid-19-Welke-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Midden-Nederland-in-week-20.aspxUtrecht/Lelystad7-5-2020 22:00:00Een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. <p>Hieronder staat een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. Dit overzicht is niet compleet en wordt regelmatig bijgewerkt (laatste wijziging: 12 mei, 8.45 uur).</p>