Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen rechtbank Midden-Nederland: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen de rechtbank Midden-Nederland heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

De rechtbank Midden-Nederland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Daarbij krijgen strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken vooralsnog prioriteit, maar ook in andere zaken vinden steeds meer fysieke zittingen plaats. Daarnaast behandelen we zoveel mogelijk zaken via telehoren, telefonisch horen of Skype.

  • Kom niet vroeger dan 15 minuten van te voren naar het gerechtsgebouw.
  • U bent verplicht om in de publieke ruimten van het gerechtsgebouw een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
  • Verlaat na uw zitting zo snel mogelijk het gebouw.

Rolzitting

Nieuwe zaken kunnen op de gebruikelijke manier worden aangebracht. Voor kantonzaken geldt weliswaar dat nu geen mondeling verweer gevoerd kan worden, maar zaken worden wel in behandeling genomen. De rolzitting bij de kantonrechter vindt plaats op de woensdag om 9.30 uur. De rolzitting bij de handelsrechter vindt plaats op de woensdag om 10.00 uur.

Toegang publiek en pers

Publiek is beperkt welkom bij zittingen van de rechtbank Midden-Nederland. Om bij een zaak aanwezig te kunnen zijn moet een reservering worden gemaakt. Dat kan door een e-mail te sturen. Kijk voor meer informatie op de pagina Zitting bijwonen.

Journalisten die een zitting willen bijwonen, moeten zich van te voren aanmelden. Dit kan via midden-nederland@rechtspraak.nl.

Provinciehuis Flevoland en avondzittingen Almere

Om zoveel mogelijk zittingen te laten plaatsvinden, maakt de rechtbank Midden-Nederland de komende tijd gebruik van het provinciehuis in Lelystad. Ook zijn er avondzittingen bij de rechtbank in Almere. Lees meer over deze maatregel.

Voorzieningen

Bezoekers van de rechtbank kunnen gebruik maken van de toiletten. Ook zijn er koffie- en snoepautomaten beschikbaar.

Informatiebalie

Naar de rechtbank in tijden van corona

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Alleen partijen die zijn opgeroepen voor een fysieke zitting worden toegelaten. Anderen (zoals bijvoorbeeld uw partner of familieleden) worden niet toegelaten.

Bent u opgeroepen? Kom niet naar de rechtbank indien:

  • U verkoudheidsklachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • U of uw één van uw huisgenoten verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger).

Neem in dat geval telefonisch contact op met de rechtbank (088 36 20 000).

 

Uitspraken Bestuursrecht

Vanaf 21 april 2020 publiceert de afdeling bestuursrecht alle uitspraken op www.rechtspraak.nl. Dit voldoet aan de eis van openbaarmaking van uitspraken. Mist u toch een uitspraak die vanaf 21 april 2020 is gedaan? Neem dan contact op met de griffie (Bestuursrecht.RB-MNL@rechtspraak.nl of 088 - 361 17 54).

 

Zittingsrooster

De rechtbank Midden-Nederland publiceert iedere week een zittingslijst met de zaken die in die week plaatsvinden.

 

 

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Bedrijf uit Emmeloord mag na experiment met corona-urenbank loon stakende werknemers niet inhoudenBedrijf uit Emmeloord mag na experiment met corona-urenbank loon stakende werknemers niet inhoudenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Een-bedrijf-uit-Emmeloord-dat-officiele-waarschuwingen-uitdeelde-aan-haar-personeel-omdat-zij-staakten-moet-die-waarschuwin.aspxLelystad6-5-2021 22:00:00Een bedrijf uit Emmeloord dat officiële waarschuwingen uitdeelde aan haar personeel omdat zij staakten moet die waarschuwingen uit het personeelsdossier halen.<p>nEen bedrijf uit Emmeloord dat officiële waarschuwingen uitdeelde aan zijn personeel omdat zij staakten moet die waarschuwingen uit het personeelsdossier halen. Ook mag het bedrijf geen loon inhouden omdat medewerkers de afgelopen tijd gestaakt hebben. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.</p>
Cel voor man die ME-bus vernielde tijdens rellen KanaleneilandCel voor man die ME-bus vernielde tijdens rellen Kanaleneilandhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Cel-voor-man-die-ME-bus-vernielde-tijdens-rellen-Kanaleneiland.aspxLelystad23-3-2021 23:00:00Een 20-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een celstraf van 3 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De man deed in augustus vorig jaar mee aan de rellen die in Utrecht waren uitgebroken.<p>Een 20-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De man deed in augustus vorig jaar mee aan de rellen die in de Utrechtse wijk Kanaleneiland waren uitgebroken. Hij vernielde hierbij onder andere een videovoertuig van de Mobiele Eenheid (ME).</p>
Celstraffen voor opruiing en geweld in Utrecht en AmersfoortCelstraffen voor opruiing en geweld in Utrecht en Amersfoorthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-opruiing-en-geweld-in-Utrecht-en-Amersfoort.aspxUtrecht27-1-2021 23:00:00Een 32-jarige man uit Den Dolder en een 20-jarige man uit Amersfoort zijn door de politierechter veroordeeld tot celstraffen. De eerste verdachte kreeg 3 maanden opgelegd en de tweede verdachte 2 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk. <p>Een 32-jarige man uit Den Dolder en een 20-jarige man uit Amersfoort zijn door de politierechter veroordeeld tot celstraffen. De eerste verdachte kreeg 3 maanden opgelegd en de tweede verdachte 2 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk. Beide verdachten stonden terecht in een supersnelrechtzitting voor feiten eerder deze week. De 32-jarige man riep in een WhatsApp-groep op tot geweld en rellen in Utrecht. De 20-jarige man gooide afgelopen dinsdag een steen naar een politiebus in Amersfoort.</p>
Geen loon voor medewerker banketbakkerij zolang hij mondkapje weigertGeen loon voor medewerker banketbakkerij zolang hij mondkapje weigerthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Geen-loon-voor-medewerker-banketbakkerij-zolang-hij-mondkapje-weigert-.aspxUtrecht12-1-2021 23:00:00Een chauffeur/bezorger van een banketbakkerij uit Bilthoven, die weigert om een mondkapje te dragen, mag pas weer aan het werk op het moment dat hij zijn mondkapje draagt. <p>Een chauffeur/bezorger van een banketbakkerij uit Bilthoven, die weigert om een mondkapje te dragen, mag pas weer aan het werk op het moment dat hij zijn mondkapje draagt. Ook mag de banketbakkerij de betaling van zijn loon tot die tijd opschorten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een kort geding. </p>
Scholen digitaal welkom bij politierechterzittingenScholen digitaal welkom bij politierechterzittingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Scholen-digitaal-welkom-bij-politierechterzittingen-.aspxUtrecht7-1-2021 23:00:00Binnenkort kunnen scholen via Skype politierechterzittingen van de rechtbank Midden-Nederland bijwonen. De rechtbank biedt dit aan in samenwerking met ProDemos. <p>Binnenkort kunnen scholen via Skype politierechterzittingen van de rechtbank Midden-Nederland bijwonen. De rechtbank biedt dit aan in samenwerking met ProDemos. </p>