15 maanden en vrijspraak voor ontvoering en afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > 15 maanden en vrijspraak voor ontvoering en afpersing
Alkmaar, 22 december 2017

De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag de 38-jarige J.V. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden. Tegen hem was 5 jaar gevangenisstraf geëist wegens ontvoering, afpersing, poging tot afpersing en verboden wapenbezit.

V. heeft zich volgens de rechtbank in de periode van 5 tot en met 11 juli 2017 schuldig gemaakt aan afpersing en aan een poging tot afpersing van slachtoffer D. Daarbij is het slachtoffer mishandeld en bedreigd. In verband daarmee moet V. ruim 5.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. V. is door de rechtbank vrijgesproken van het ontvoeren van D. en van verboden wapenbezit.

Vrijspraak medeverdachte

De medeverdachte, de 38-jarige R.D., tegen wie 30 maanden gevangenisstraf was geëist omdat hij net als V. werd verdacht van ontvoering, afpersing en poging tot afpersing van D., is door de rechtbank geheel vrijgesproken wegens onvoldoende betrokkenheid.

Uitspraken

Meest gelezen berichten