Laden...

Aanbesteding sociale wijkteams Zaanstad houdt stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Aanbesteding sociale wijkteams Zaanstad houdt stand
Haarlem, 02 oktober 2018

De voorzieningenrechter heeft uitspraak gedaan in 3 kort gedingen tegen de aanbesteding van de zorg voor de uitvoering van de sociale wijkteams in Zaanstad voor 2019 en later. De voorzieningenrechter veegt alle klachten van tafel en oordeelt dat het kader in een aanbesteding wordt bepaald door de offerteleidraad en niet door achterliggende beleidsnotities, raadsbesluiten, et cetera.

Verkeerde been

De 3 nu zittende aanbieders van de betrokken dienstverlening zijn bij de aanbesteding van de sociale wijkteams buiten de boot gevallen. Zij klagen er onder meer over dat zij door de gemeente in de aanloop naar de aanbesteding op het verkeerde been zijn gezet.

Zij hebben erop gewezen dat de gemeente aanvankelijk geen nieuwe partijen wilde toelaten en in politieke stukken telkens uiting heeft gegeven aan haar wens tot continuïteit.
De werkelijkheid blijkt echter te zijn dat de gemeente helemaal niet aanstuurde op continuïteit, maar veranderingen positief beoordeelt en nieuwe aanbieders heeft gekozen. 

Andere partijen

In de vooraankondiging van de aanbesteding was al aangegeven dat andere partijen dan de huidige aanbieders hun interesse duidelijk konden maken. Het was weliswaar een politiek gegeven dat in de kringen van de gemeenteraad een zo groot mogelijke continuïteit van het aanbod wenselijk werd geacht, maar daarbij werd onderkend dat wenselijkheid en werkelijkheid uiteen konden lopen. Dit is aan de inschrijvers kenbaar gemaakt. De inschrijvers hadden dan ook moeten begrijpen dat andere partijen dan de huidige aanbieders konden inschrijven.

Uitspraken