Beroep tegen bouw chalets Groote Keeten niet-ontvankelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Beroep tegen bouw chalets Groote Keeten niet-ontvankelijk
Haarlem, 11 maart 2016

De rechtbank heeft het beroep van de Vereniging Sandepark tegen de verlening van een omgevingsvergunning voor de bouw van 33 chalets op het Duynpark Callantsoog in Groote Keeten niet-ontvankelijk verklaard.

Duinen landschap

De Vereniging Sandepark is in beroep gekomen tegen de verlening van een omgevingsvergunning voor de bouw van 33 chalets op het Duynpark Callantsoog in Groote Keeten. De Vereniging behartigt de belangen van de eigenaren van recreatiebungalows op het naastgelegen recreatiepark Sandepark.

Geen belanghebbende

De rechtbank heeft het beroep van de Vereniging niet-ontvankelijk verklaard, omdat zij geen belanghebbende is bij het besluit tot verlening van een omgevingsvergunning.
Er is een grote afstand (286 meter) tussen het Sandepark en de bebouwing. Ook ontbreekt vanuit het Sandepark het zicht op het bouwplan vanwege de aanwezige begroeiing en tussenliggende bebouwing.

Omdat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, komt de rechtbank niet toe aan een beoordeling van de argumenten van de Vereniging tegen de bouw van de chalets. De omgevingsvergunning blijft in stand.

Uitspraken

Meest gelezen berichten