Hondenbezitter vrijgesproken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Hondenbezitter vrijgesproken
Haarlem, 30 september 2010

Op dinsdag 28 september 2010 heeft de Haarlemse kantonrechter bij mondeling vonnis een man vrijgesproken die ervan verdacht werd zijn hond niet te hebben aangelijnd. De politie had hem voor het niet aanlijnen bekeurd. De verdachte maakte echter gebruik van een elektronische aanlijning die niet zichtbaar was. Deze elektronische aanlijning bestaat uit een halsband met een ontvanger en een zendertje waarmee de hondenbezitter de hond kan corrigeren.

De rechter heeft conform de eis van de Officier van Justitie de verdachte vrijgesproken, omdat aan de strekking van het voorschrift van aanlijning is voldaan. De hondenbezitter kan immers de vereiste controle over zijn hond uitoefenen met behulp van de elektronische aanlijning. De regelgever heeft bij het formuleren van het voorschrift, met deze technische ontwikkeling geen rekening kunnen houden.

Bron: Rechtbank Haarlem 

Uitspraken

Meest gelezen berichten