Tot zes jaar cel voor overvallen en inbraken Hi-winkel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Tot zes jaar cel voor overvallen en inbraken Hi-winkel
Haarlem, 02 november 2015

De rechtbank heeft op 30 oktober 2015 een 27 jarige man veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor twee overvallen op en twee inbraken in winkels van Hi, een dochteronderneming van telecombedrijf KPN. Deze overvallen pleegde hij samen met nog drie anderen die veroordeeld zijn tot straffen variërend van twaalf maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk tot eveneens zes jaar.

Verdachte had een organiserende en initiërende rol door vooraf contact te onderhouden en informatie uit te wisselen met de winkelmanager van de betreffende winkels. De verdachte stuurde vervolgens de overvaller aan door hem te voorzien van onder andere deze informatie.

Bij de inbraken werd gebruikgemaakt van een valse sleutel, namelijk de sleutel en de persoonlijke toegangscode van een medewerker van de Hi winkel. De verdachte heeft samen met zijn mededader telkens toegang verschaft tot het winkelpand en daar een grote voorraad mobiele telefoons van een aanzienlijke waarde uit de kluis weggenomen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten