Voormalig gemeentesecretaris van Alkmaar had tijdelijke aanstelling die is afgelopen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Voormalig gemeentesecretaris van Alkmaar had tijdelijke aanstelling die is afgelopen
Alkmaar, 23 december 2015

De bestuursrechter heeft uitgesproken dat de voormalige gemeentesecretaris van Alkmaar - anders dan hij meende - een geldige, tijdelijke aanstelling had die op 1 juli 2015 afliep.

Per 1 januari2015 is Alkmaar samen met Graft-De Rijp en Schermer samengevoegd tot de nieuwe gemeente Alkmaar. Het besluit waarbij de secretaris van Alkmaar tijdelijk is benoemd tot gemeentesecretaris van de - nieuwe - gemeente Alkmaar, is genomen door het oude gemeentebestuur van Alkmaar. De rechtbank heeft echter geoordeeld dat deze benoeming desondanks geldt en vaststaat. Omdat de gemeentesecretaris per 1 januari 2015 voor zes maanden is benoemd, is zijn aanstelling per 1 juli 2015 afgelopen. De tijdelijke aanstelling hoefde niet verlengd te worden, concludeert de rechtbank ook. Toezeggingen daarover zijn niet gedaan.

Het gemeentebestuur mocht volgens de rechtbank ook de voormalig secretaris eind april 2015 op non-actief stellen. Omdat er een vertrouwensbreuk was ontstaan tussen de voormalig secretaris en het gemeentebestuur, was er geen basis meer voor een goede samenwerking. In deze omstandigheden was dit een passende oplossing.

Uitspraken

Meest gelezen berichten