Laden...

Coronavirus (COVID-19)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Holland > Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Holland?

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor rechtbank Noord-Holland.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Weer meer zittingen

De rechtbank Noord-Holland behandelt weer steeds meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. De zittingen worden gehouden tussen 8:30 en 18:00 uur. Een deel van de zaken wordt nog schriftelijk, via tele(fonisch)horen of Skype behandeld. U wordt daarover tijdig geïnformeerd.

Wilt u iemand meenemen naar uw zitting? Neemt u dan vooraf contact op met de rechtbank. De contactgegevens vindt u in uw oproepbrief.

Mondkapje

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies er een te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Publiek

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. U moet u wel aanmelden en uw gegevens worden 14 dagen bewaard. Deze worden bij een uitbraak in ons gerecht van het COVID-19 virus, gedeeld met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.
Lees op de pagina Zitting bijwonen hoe u zich kunt aanmelden.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u een openbare zitting bijwonen dan moet u zich uiterlijk om 12.00 uur de dag voorafgaand aan de zitting melden bij de afdeling communicatie. Bent u van de audiovisuele pers dan geldt daarbij dat uw aanvraag apart wordt beoordeeld en dat maximaal één camera in de zaal het uitgangspunt is. Uw gegevens worden 14 dagen bewaard. Deze worden bij een uitbraak in ons gerecht van het COVID-19 virus, gedeeld met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.

Zaaksverdelingsreglement

In het zaaksverdelingsreglement (officielebekendmakingen.nl) legt het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Holland vast welke categorieën zaken er in elke zittingsplaats worden behandeld. Gedurende de coronacrisis kan van het zaaksverdelingsreglement worden afgeweken (pdf, 46,4 KB).

Vragen over zittingen

Heeft u een vraag over de inhoud van uw zaak? Tussen 08.30 uur en 17.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met de griffie.

Heeft u een andere vraag? Het Rechtspraak Servicecentrum is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8 tot 20 uur en op vrijdag van 8 tot 17.30 uur of via één van de andere kanalen.

Voorzieningen

U kunt gebruikmaken van de toiletten.

Op alle locaties is koffie en thee te krijgen. Er staan automaten met onder meer koeken en frisdrank.

Centrale Informatiebalie

De dienstverlening van de informatiebalie gaat zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail.

Lees hier hoe wij u van dienst kunnen zijn

 Vragen en antwoorden

>Alles uitklappen
  • Bent u journalist en wilt u een openbare zitting bijwonen dan moet u zich uiterlijk om 12.00 uur de dag voorafgaand aan de zitting melden bij de afdeling communicatie via communicatie.rb-nho@rechtspraak.nl.

    Bent u van de audiovisuele pers dan geldt daarbij dat uw aanvraag apart wordt beoordeeld en dat maximaal één camera in de zaal het uitgangspunt is. Uw gegevens worden 14 dagen bewaard. Deze worden bij een uitbraak in ons gerecht van het COVID-19 virus, gedeeld met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.

    Als u zich niet, of niet tijdig hebt aangemeld wordt u de toegang geweigerd.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Bestuurs- en strafzaken rechtbank Noord-Holland week 32 (3 t/m 7 augustus)Bestuurs- en strafzaken rechtbank Noord-Holland week 32 (3 t/m 7 augustus)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Covid-19-Bestuurs--en-strafzaken-rechtbank-Noord-Holland-week-32.aspxHaarlem30-7-2020 22:00:00Overzicht van bestuurs- en strafzaken die de rechtbank Noord-Holland in week 32 behandelt.<p>Deze week behandelt de rechtbank Noord-Holland de volgende bestuurs- en strafzaken.</p>
Geldboete voor weigering mondkapje in vliegtuigGeldboete voor weigering mondkapje in vliegtuighttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Geldboete-voor-weigering-mondkapje-in-vliegtuig.aspxSchiphol29-7-2020 22:00:00​De rechtbank Noord-Holland heeft een 30-jarige man uit Italië veroordeeld omdat hij op 24 juni weigerde een mondkapje op te doen in het vliegtuig van Spanje naar Nederland. <p>De rechtbank Noord-Holland heeft een 30-jarige man uit Italië veroordeeld omdat hij op 24 juni weigerde een mondkapje op te doen in het vliegtuig van Spanje naar Nederland. Hij heeft een geldboete gekregen van 500 euro. Daarvan is 200 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. </p>
Drie weken celstraf voor man die bewust in gezicht agent hoestteDrie weken celstraf voor man die bewust in gezicht agent hoesttehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Drie-weken-celstraf-voor-man-die-bewust-in-gezicht-agent-hoestte.aspxHaarlem26-5-2020 22:00:00De rechtbank Noord-Holland heeft een 50-jarige man veroordeeld voor het bewust hoesten in het gezicht van een agent. <p>De politierechter in Haarlem heeft dinsdag bij een supersnelrechtzitting een 50-jarige man een gevangenisstraf opgelegd van drie weken waarvan twee weken voorwaardelijk. Hij werd veroordeeld voor het bewust hoesten in het gezicht van een politieagent tijdens zijn aanhouding.</p>
Actuele zittingslijstActuele zittingslijsthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Actuele-zittingslijst.aspxHaarlem19-3-2020 23:00:00Wegens het coronavirus gaan alleen urgente rechtszaken nog door. De Rechtbank Noord-Holland publiceert op rechtspraak.nl per week een lijst van de zittingen die door gaan.<p>Wegens het coronavirus gaan alleen urgente rechtszaken nog door. <br>De Rechtbank Noord-Holland publiceert op rechtspraak.nl per week een <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Zittingsrooster/Paginas/default.aspx">lijst van de zittingen die door gaan</a>. De zittingslijsten worden indien nodig dagelijks geactualiseerd.</p>
Overzicht zaken na 16 maart Rechtbank Noord-HollandOverzicht zaken na 16 maart Rechtbank Noord-Hollandhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Overzicht-zaken-na-16-maart-Rechtbank-Noord-Holland.aspxHaarlem15-3-2020 23:00:00Wegens het coronavirus gaan ook bij Rechtbank Noord-Holland tijdelijk alleen urgente zaken nog door. Vooralsnog duurt deze situatie tot 6 en met april 2020. <p>Wegens het coronavirus gaan ook bij Rechtbank Noord-Holland tijdelijk alleen urgente zaken nog door. Vooralsnog duurt deze situatie tot en met 6 april 2020.<br></p>