Geen getuigenverhoren inzake televisieserie “De Maatschap”

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Geen getuigenverhoren inzake televisieserie “De Maatschap”
Groningen, 03 oktober 2016

Op maandag 3 oktober 2016 heeft de rechtbank Noord-Nederland in Groningen besloten dat er geen getuigen meer worden gehoord inzake het uitzenden van de televisieserie “De Maatschap”.

Inbreuk auteursrecht en eer en goede naam

Bij de rechtbank in Groningen was een voorlopig getuigenverhoor aanhangig. Mr. Moszkowicz wilde door het horen van getuigen duidelijkheid krijgen over de wijze waarop zijn cliënt in de televisieserie wordt geportretteerd. Op verzoek van mr. Moszkowicz heeft de rechtbank hem toegestaan getuigen te laten horen om aan de hand daarvan te kunnen vaststellen of met de televisieserie “De Maatschap” een inbreuk wordt gemaakt op het auteursrecht en de eer en goede naam van zijn cliënt.

Uitzending Nederlands Filmfestival

De rechtbank heeft dit getuigenverhoor voortijdig beëindigd, omdat er geen belang meer is bij voortzetting van de getuigenverhoren. Op 23 september 2016 is de televisieserie uitgezonden op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Mr Moszkowicz en zijn cliënt zijn uitgenodigd om daar de televisieserie te bekijken. Van die mogelijkheid hebben zij gebruik gemaakt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten