Gevangenisstraf van 18 en 15 jaar voor zwembadmoord Marum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf van 18 en 15 jaar voor zwembadmoord Marum
Groningen, 24 oktober 2015

 

De Rechtbank Noord-Nederland heeft twee mannen van 45 en 36 jaar veroordeeld tot 18 en 15 jaar gevangenisstraf voor moord met voorbedachten rade. Het slachtoffer werd afgelopen juli bij het zwembad in Marum opgewacht en doodgeschoten door de 36-jarige schutter.

De rechtbank acht bewezen dat de 45-jarige man de schutter opdracht gaf en manipuleerde tot het plegen van de moord. Hij bedacht het plan van aanpak, voorzag de 36-jarige man van wapens en informatie over het slachtoffer en hielp de schutter te vluchten na de moord. De mannen stalen samen een auto om op de plek van de moord te komen en gingen daarmee in de periode voorafgaand aan de moord op verkenning. De rechtbank veroordeelde de opdrachtgever tot een gevangenisstraf van 18 jaar.

De schutter is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De rechtbank heeft in haar oordeel meegewogen dat deze verminderd toerekeningsvatbaar is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten