Informatie rechtszaak NAM vergoeding (immateriële) schade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Informatie rechtszaak NAM vergoeding (immateriële) schade
Assen, 18 november 2016

Op dinsdag 22 november 2016 vindt bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, het pleidooi plaats in de zaak tussen 127 eisers, de NAM en de Nederlandse Staat (gedaagden). De zitting start om 09.30 uur en duurt naar verwachting de gehele dag. De zitting wordt live uitgezonden door RTV Noord via internet

Vordering

De 127 eisers vorderen een zogenoemde verklaring voor recht die stelt dat de NAM en de Staat hoofdelijk aansprakelijk zijn voor door eisers geleden schade als gevolg van aardbevingen. Volgens eisers is door de aardbevingen het woongenot aangetast en zijn zij daardoor in hun persoon aangetast. Zij vragen daarom om een financiële vergoeding van hun (im)materiële schade.
 
De eisers hebben na uitwisseling van schriftelijke stukken om pleidooi gevraagd. Tijdens de pleidooien hebben de advocaten van partijen de gelegenheid om het standpunt van hun cliënten toe te lichten en over en weer te reageren op elkaars standpunten. 

Livestream RTV Noord

RTV Noord doet live verslag van de behandeling van deze zaak. RTV Noord zendt deze zitting uit via internet.

Publieksinformatie

Het is niet mogelijk om van te voren een plek te reserveren in de zittingszaal. Gezien de te verwachten grote publieke belangstelling voor deze zitting en de beperkte ruimte in de rechtbank wordt belangstellenden geadviseerd de zitting via RTV Noord te volgen.

Toegangscontrole

Alle bezoekers moeten zich melden bij de portier (hoofdingang). Voordat bezoekers naar binnen kunnen, gaan zij door een detectiepoort. Meegebrachte persoonlijke eigendommen gaan door een scanner. Gezien de drukte wordt u verzocht op tijd aanwezig te zijn.

Alle bezoekers in het gerechtsgebouw moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

Uitspraken

Meest gelezen berichten