Inhoudelijke behandeling zaak Timandra

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak Timandra
Assen, 24 mei 2017

Op dinsdag 30 mei en woensdag 31 mei 2017 vindt in de rechtbank in Assen de inhoudelijke behandeling plaats in deze strafzaak. Een 44-jarige man wordt verdacht zijn ex-partner om het leven te hebben gebracht in Veendam. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging om samen met een 43-jarige vrouw de echtgenoot van deze vrouw te vermoorden.

Inhoudelijke behandeling

De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen aan de Brinkstraat 4. De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling. De zitting begint beide dagen om 09.00 uur. De voorlopige planning is als volgt:

  • Dinsdag 30 mei: feitenbehandeling, rapportages, slachtofferverklaringen en persoonlijke omstandigheden
  • Woensdag 31 mei: requisitoir en de pleidooien
     

Beperkt aantal bezoekers

De zitting is openbaar, maar het aantal plaatsen is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van plaatsen. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar. Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen in de rechtbank.

Persinformatie

Alle pers, dus ook schrijvende en fotograferende pers, dienen zich uiterlijk maandag 29 mei 2017 voor 16.00 uur per e-mail aan te melden voor deze zaak via pers.rnn@rechtspraak.nl onder vermelding van naam en hoedanigheid.

Bij grote belangstelling is er een poolregeling. Hierover wordt u nog geïnformeerd. Het is niet toegestaan opnamen te maken van de verdachten, de slachtoffers en het aanwezige publiek. Ook mogen er in de hal van de rechtbank geen opnamen gemaakt worden.

Toegangscontrole

Alle bezoekers moeten zich melden bij de portier (hoofdingang). Voordat bezoekers naar binnen kunnen, gaan zij door een detectiepoort. Meegebrachte persoonlijke eigendommen gaan door een scanner. Gezien de drukte wordt u verzocht op tijd aanwezig te zijn.

Alle bezoekers in het gerechtsgebouw moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

Meer informatie

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met persvoorlichting van de rechtbank Noord-Nederland.

Uitspraken

Meest gelezen berichten