Inhoudelijke behandeling zaak Kloosterburen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak Kloosterburen
Groningen, 23 mei 2017

Op woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni 2017 vindt in de rechtbank in Groningen de inhoudelijke behandeling plaats in de strafzaak Kloosterburen. Een man en een vrouw worden ervan verdacht op 1 januari 2016 Jesse van Wieren om het leven te hebben gebracht in Kloosterburen.

Inhoudelijke behandeling

De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen aan het Guyotplein 1. De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling De zitting begint beide dagen om 09.30 uur. De voorlopige planning is als volgt:

  • Woensdag 31 mei: feitenbehandeling, rapportages, slachtofferverklaringen en persoonlijke omstandigheden
  • Vrijdag 2 juni: requisitoir en de pleidooien.

Beperkt aantal bezoekers

De zitting is openbaar, maar het aantal plaatsen is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van plaatsen. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar. Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen in de rechtbank.

Persinformatie

Alle pers, dus ook schrijvende en fotograferende pers, dienen zich uiterlijk zondag 28 mei 2017 per e-mail aan te melden voor deze zaak via pers.rnn@rechtspraak.nl onder vermelding van naam en hoedanigheid.

Bij grote belangstelling is er een poolregeling. Hierover wordt u nog geïnformeerd. Het is niet toegestaan opnamen te maken van de verdachten, de slachtoffers en het aanwezige publiek. Ook mogen er in de hal van de rechtbank geen opnamen gemaakt worden.

Toegangscontrole

Alle bezoekers moeten zich melden bij de portier (hoofdingang). Voordat bezoekers naar binnen kunnen, gaan zij door een detectiepoort. Meegebrachte persoonlijke eigendommen gaan door een scanner. Gezien de drukte wordt u verzocht op tijd aanwezig te zijn.

Alle bezoekers in het gerechtsgebouw moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

Meer informatie

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met persvoorlichting van de rechtbank Noord-Nederland.

Uitspraken

Meest gelezen berichten