Inhoudelijke behandeling zaak Maggiora

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak Maggiora
Assen, 12 juni 2017

De rechtbank in Assen behandelt van woensdag 14 juni tot en met woensdag 28 juni 2017 de strafzaak tegen acht verdachten van internationale drugshandel in Meppel.

Inhoudelijke behandeling

De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen aan de Brinkstraat 4. De rechtbank heeft tien dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling. De zitting begint op alle dagen om 10.00 uur, met uitzondering van 23 juni, dan begint het om 9.00 uur. De voorlopige planning is als volgt:

  • Woensdag 14 juni: opkomst, opening en voordracht tenlasteleggingen
  • Overige dagen (15, 19, 22, 23, 26 juni): feitenbehandeling en persoonlijke omstandigheden
  • Dinsdag 27 en woensdag 28 juni: requisitoir en pleidooien
  • Donderdag 29 juni: reservedag

Vrijdag 16 juni 2017 is besloten (niet openbaar), zodat verdachten in vrijheid hun verklaring kunnen afleggen.

Beperkt aantal bezoekers

De zitting is openbaar, maar het aantal plaatsen is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van plaatsen. Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen in de rechtbank.

Persinformatie

Alle pers, dus ook schrijvende en fotograferende pers, dienen zich uiterlijk dinsdag 13 juni 2017 voor 16.00 uur per e-mail aan te melden voor deze zaak via pers.rnn@rechtspraak.nl onder vermelding van naam en hoedanigheid.

Bij grote belangstelling is er een poolregeling. Hierover wordt u dan geïnformeerd. Het is niet toegestaan opnamen te maken van de verdachten, de slachtoffers en het aanwezige publiek. Ook mogen er in de hal van de rechtbank geen opnamen gemaakt worden.

Toegangscontrole

Alle bezoekers moeten zich melden bij de portier (hoofdingang). Voordat bezoekers naar binnen kunnen, gaan zij door een detectiepoort. Meegebrachte persoonlijke eigendommen gaan door een scanner.

Alle bezoekers in het gerechtsgebouw moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

Meer informatie

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met persvoorlichting van de rechtbank Noord-Nederland.

Uitspraken

Meest gelezen berichten