Man veroordeeld voor ontucht en mishandeling, vrouw gaat vrijuit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Man veroordeeld voor ontucht en mishandeling, vrouw gaat vrijuit
Groningen, 26 oktober 2017

Een 37-jarige man is donderdag 26 oktober veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man heeft gedurende een periode van meerdere jaren meermalen ontucht gepleegd met zijn minderjarige stiefzoon en stiefdochter. Daarnaast heeft hij zijn drie stiefkinderen mishandeld.

Moeder grijpt niet in

De 40-jarige moeder van de kinderen, stond terecht voor het medeplegen van de mishandelingen de kinderen. De rechtbank acht niet bewezen dat zij zich daar schuldig aan heeft gemaakt. Wel neemt de rechtbank het haar bijzonder kwalijk dat ze nagelaten heeft in te grijpen. Dit is echter onvoldoende om medeplegen te bewijzen. De vrouw is daarom vrijgesproken.

Medeplegen of medeplichtigheid

Mede gelet op haar rechtsplicht tot handelen die de vrouw als moeder ten opzichte van haar jonge kinderen had, zou volgens de rechtbank tot een bewezenverklaring van medeplichtigheid kunnen worden gekomen. De vrouw stond echter terecht voor medeplegen van mishandelingen. Medeplichtigheid was door het OM niet ten laste gelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten