Motorcrossers veroordeeld tot geldboetes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Motorcrossers veroordeeld tot geldboetes
Groningen, 24 oktober 2017

De Rechtbank Noord-Nederland heeft 3 motorrijders veroordeeld tot geldboetes van € 250,- tot € 500,-. Zij kregen deze boetes voor het rijden in een Natura 2000 gebied en het gebruik maken van een ‘Off the road-motor’ op de openbare weg.

Natura 2000

Op 24 januari 2016 reed een groepje van 3 motorrijders in het natuurgebied het Holtingerveld in de gemeente Westerveld (DR). Dit is een Natura 2000 gebied en maakt daarmee onderdeel uit van een Europees netwerk van natuurbeschermingsgebieden. De motorrijders reden door het stuifgebied over de zandduinen en de zandpaden, wat op grote afstand hoorbaar moet zijn geweest.

Verstorend effect

De verdachten hebben volgens de rechtbank met hun handelen regelgeving overtreden die bedoeld is om de habitat in kwetsbare gebieden te beschermen. Door dat handelen kon een verstorend effect optreden voor de aldaar aanwezige flora en fauna. Voor deze feiten heeft de rechtbank elk van de verdachten veroordeeld tot een geldboete van € 500,-.

Off the road-motoren

De verdachten reden daarbij op off the road-motoren die niet aan de bepalingen van het Reglement voertuigen voldeden. Ze waren namelijk niet voorzien van richtingaanwijzers, spiegels en reflectoren. Hiervoor heeft de rechtbank alle verdachten geldboetes van € 250,- opgelegd. 

Geen veroordeling voor bedreiging

Eén van de verdachten was daarnaast ook nog bedreiging van een opsporingsambtenaar ten laste gelegd. Daarvan is verdachte vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten