Noordelijke Lezersjury velt eigen oordeel over rechtszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Noordelijke Lezersjury velt eigen oordeel over rechtszaken
Assen, 03 oktober 2017

Morgenavond, 4 oktober 2017, wordt in de rechtbank in Assen door een rechter, officier van justitie en een advocaat het startschot gegeven voor De Lezersjury. Het Dagblad van het Noorden blaast daarmee nieuw leven in een oude succesformule waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij een rechtszaak. Lezers van de krant wonen een rechtszaak bij als Lezersjury en geven achteraf hun eigen oordeel.

Straffen te laag? Oordeel zelf

Er wordt nogal eens geroepen dat de straffen in Nederland te laag zijn, of te soft. Het is een gevoelig onderwerp in de media, maar ook in kroegen of op verjaardagsfeestjes leiden sommige vonnissen tot veel onbegrip. Het Dagblad van het Noorden nodigt daarom haar lezers uit om zelf eens te komen kijken hoe de rechter een beslissing neemt. De geselecteerde lezersjury maakt het allemaal mee in een echte rechtszaak en geven vervolgens zelf een oordeel.

Kick-off bijeenkomst

Op de Kick-off bijeenkomst vanavond worden zo’n 80 leden van de lezersjury door rechter Marcel Wolters, officier van justitie Annemieke Kemkers en advocaat Willem Bierens in een afgeladen Grote Zaal in Assen voorbereid op hun rol de komende tijd. Ze vertellen over hun werk en hun ervaringen. Wat het leuk maakt, maar ook wat het moeilijk maakt. Waar wordt een beslissing op gebaseerd? Is er voldoende bewijs? Zijn er factoren die op de zitting ter sprake komen die de uitspraak nog kunnen beïnvloeden? Ze geven daarbij ieder vanuit hun eigen invalshoek aan waar je op moet letten bij het vormen van een oordeel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten