Laden...

Rechtbank in Assen doet 8 september 2018 mee aan Open Monumentendag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank in Assen doet 8 september 2018 mee aan Open Monumentendag
Assen, 03 september 2018

Zaterdag 8 september stelt de rechtbank in Assen haar deuren open. Het publiek kan deelnemen aan rondleidingen door het gerechtsgebouw waaronder het cellencomplex.

Ook worden er drie politierechterzittingen nagespeeld. Wie meer wil weten over het werk van een strafrechter, de rechtsstaat en het strafrecht kan meedoen aan 'In gesprek met de rechter' en antwoord krijgen op prangende vragen.

In Europa

Het thema van de Open Monumentendag 2018 is: 'In Europa'. Anno 2018 is er in Europa nog steeds heel veel wat culturen, landen en volkeren van elkaar onderscheidt en scheidt. Het accent ligt dit jaar op wat ons in dit deel van de wereld bindt. Met de Europese Unie, vrede, welvaart en onderlinge solidariteit is er een gemeenschappelijke basis en een gemeenschappelijk Europees erfgoed ontstaan. Of het nu om bodemvondsten gaat, om roerende en onroerende monumenten, om cultuurlandschappen, om handelsroutes, migratie, internationale verdragen, transport, of om immaterieel erfgoed: overal zit wel een Europese dimensie aan.

Meer informatie?

Sloop cellenblok van het oude Huis van Bewaring Assen

Kijk op www.openmonumentendag.nl of bekijk de flyer (pdf, 625,9 KB) voor het programma.

Uitspraken