Laden...

Rechtbank in Assen opent de deuren tijdens Open Monumentendag zaterdag 14 september

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank in Assen opent de deuren tijdens Open Monumentendag zaterdag 14 september
Assen, 12 september 2019

Altijd al een kijkje willen nemen achter de deuren van het gerechtsgebouw in Assen? Op zaterdag 14 september is dat mogelijk. Wij openen die dag van 11.00 tot 17.00 uur onze deuren voor het publiek tijdens de landelijke Open Monumentendag. Iedereen is van harte welkom.

Rondleidingen

Het publiek kan deelnemen aan rondleidingen door het gerechtsgebouw, waaronder het cellencomplex. Vanaf 12.00 uur start er elk half uur een rondleiding. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. De laatste rondleiding start om 16.00 uur. Voor elke rondleiding heeft u een toegangsbewijs nodig, die u kunt ophalen in de centrale hal van het gerechtsgebouw. Vanwege een aantal trappen is de rondleiding niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.

Nagespeelde zitting

Heeft u altijd al willen zien hoe een zitting verloopt? Dan kunt u om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur een zitting van de politierechter bijwonen. Een zitting duurt ongeveer 45 minuten.

In gesprek met de rechter

Wie meer wil weten over het werk van een strafrechter, de rechtsstaat en het strafrecht kan meedoen aan 'In gesprek met de rechter' en antwoord krijgen op prangende vragen. Naast twee sessies voor volwassenen, krijgen kinderen dit jaar ook de mogelijkheid om van alles aan de rechter te vragen. Om 13.45 uur en 15.45 uur voor volwassenen en om 12.45 uur en 14.45 uur voor kinderen. Het gesprek met de rechter duurt ongeveer 30 minuten.

Het is niet de bedoeling dat u specifieke zaken die bij een gerecht in behandeling zijn (geweest) of binnenkort behandeld worden aan de orde stelt.

Meer informatie

Meer informatie over al onze activiteiten vindt u in de flyer (pdf, 322,4 KB).

Uitspraken