Rechtbank veroordeelt verdachten dollemansrit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank veroordeelt verdachten dollemansrit
Assen, 17 februari 2015

De rechtbank in Assen heeft vandaag twee van de drie verdachten veroordeeld voor een dollemansrit in oktober 2014 die begon op de N 34 bij Eext en via de A 28 eindigde in Groningen. De verdachten reden in een personenauto en in een bus. Tijdens de achtervolging door de politie is welbewust door de personenauto ingereden op politiemensen waarbij ook een politieauto werd geraakt. De rechtbank legde straffen op tot 6 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag.

De bestuurder van de personenauto is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 3 jaren, waarvan één voorwaardelijk. Eén van de voorwaarden is dat hij zich voor maximaal een jaar moeten laten opnemen op een Forensisch Psychiatrische Afdeling. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag in vereniging op twee verbalisanten. De verdachte wordt vrijgesproken van diefstal van ongeveer 80 kilogram hennep. 

De rechtbank acht bewezen dat de bijrijder van de bus zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag in vereniging op twee verbalisanten en diefstal in vereniging van ongeveer 80 kilogram hennep. De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaren.

De chauffeur van de bus is vrijgesproken van poging doodslag. De rechtbank acht wel bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal in vereniging van ongeveer 80 kilogram hennep. Verdachte heeft de diefstal bekend. Verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten