‘Vanuit het vak wil ik stoppen’

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > ‘Vanuit het vak wil ik stoppen’
Groningen, 12 april 2016

En daarom neemt Daan Keur per 1 augustus 2016 afscheid als president van de rechtbank Noord-Nederland. Keur wordt dit jaar 65 en wil de laatste jaren van zijn loopbaan terug naar de inhoud. Terug naar het vak waar hij destijds voor koos: rechter.

Op 12 oktober 2012 is Keur begonnen als president van de rechtbank Noord-Nederland. Een functie die hij inmiddels bijna vier jaar uitoefent. ‘Toen ik begon als president van deze rechtbank ben ik er, gelet op mijn leeftijd, vanuit gegaan dat ik het niet voor de volledige periode van zes jaar zou doen. Voor mij is nu het juiste moment gekomen om te stoppen.’

Loopbaan

Daan Keur begon zijn loopbaan in 1986 als rechter in opleiding en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Leeuwarden. Tot 2006 heeft hij daar gewerkt en verschillende functies uitgeoefend, waarvan de laatste vice-president/sectorvoorzitter was. Daarna volgde de overstap naar het gerechtshof Leeuwarden. Hier heeft hij als voorzitter van de sector Civiel en Belastingrecht gewerkt. Vervolgens is hij per 1 juni 2008 benoemd tot president van dat hof. Op 1 oktober 2012 is hij begonnen als president van de rechtbank Noord-Nederland.

En nu dus terug naar de inhoud. ‘De afgelopen jaren zijn best zwaar geweest maar ik kan, vooruitlopend op mijn afscheid, zeggen dat het een voorrecht was om leiding te mogen geven aan de rechtbank Noord-Nederland’, aldus Keur.

Vragen?

Daan Keur is woensdagmorgen 13 april tussen 9.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar voor een korte mondelinge reactie. U kunt hiervoor contact opnemen met persvoorlichter Anja Steenbergen, telefoon: 06-31013678

Afscheidsinterviews vinden in juni plaats.

Uitspraken

Meest gelezen berichten