Vier jaar gevangenisstraf doodslag Franeker

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Vier jaar gevangenisstraf doodslag Franeker
Leeuwarden, 28 juli 2016

Op donderdag 28 juli 2016 heeft de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden een 71-jarige man veroordeeld tot vier jaren gevangenisstraf. De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte in de nacht van 8 op 9 februari 2016 zijn partner in de woning door verwurging om het leven heeft gebracht. Dit feit heeft zich in Franeker afgespeeld.

Noodweer

De rechtbank heeft het beroep op noodweer (zelfverdediging) dan wel noodweerexces verworpen.

Vier jaar gevangenisstraf

Ten aanzien van de duur van de opgelegde gevangenisstraf heeft de rechtbank overwogen dat zij onder meer rekening heeft gehouden met de omstandigheid dat verdachte voor het feit verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht, de omstandigheden waaronder het feit heeft plaatsgevonden en de leeftijd van verdachte.

Vordering benadeelde partij

Voorts heeft de rechtbank de vordering tot schadevergoeding van een van de zonen van het slachtoffer toegewezen. Het betreft hier onder meer de kosten van de crematie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten