Zittingen donderdag 7 januari 2016 gaan door

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Zittingen donderdag 7 januari 2016 gaan door
Groningen, 06 januari 2016

De zittingen van donderdag 7 januari gaan in principe door. Als het voor partijen door de weersomstandigheden toch niet mogelijk is om naar de rechtbank te komen, dan kunnen zij om aanhouding vragen. De rechter die de zaak behandelt, beslist over dat verzoek.

Code rood

Vanavond, woensdag 6 januari, geldt ‘code rood’ voor de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Ook morgen is het, zeker in de ochtend, nog glad op veel wegen. Daarom kan het voor rechtbankmedewerkers, rechtzoekenden en andere bezoekers lastig of zelfs onmogelijk zijn om naar de rechtbank te komen. Het rechtbankbestuur drukt iedereen op het hart geen onnodige risico’s te nemen. Indien alle partijen en de behandelend rechter aanwezig zijn, gaan de zittingen door. Vandaag, woensdag 6 januari, konden de meeste zittingen gewoon doorgaan. In sommige zaken is in onderling overleg besloten de zitting uit te stellen.

Veiligheid

De veiligheid van rechtbankmedewerkers, rechtzoekenden en andere bezoekers staat voorop. Daarom is het donderdag 7 januari mogelijk om aanhouding te vragen.
 
Op vrijdag 8 januari aanstaande kunnen naar alle waarschijnlijkheid alle zittingen weer plaatsvinden zoals gepland, tenzij de weersomstandigheden veel slechter zijn dan nu is voorspeld. In dat geval volgt nader bericht. Ten slotte nogmaals aan iedereen die dit aangaat: neem geen onnodige risico's, de veiligheid van iedereen staat voorop.

Uitspraken

Meest gelezen berichten