Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen rechtbank Noord-Nederland: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen de rechtbank Noord-Nederland heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

De rechtbank Noord-Nederland behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Het gaat daarbij om de meeste strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Deze worden behandeld op de rechtbank zelf.

Gemeente Groningen

Daarnaast is vanaf 6 juli 2020 het tijdelijke stadhuis aan de Radesingel 6 in Groningen in gebruik als zittingslocatie. Op deze locatie zijn twee verschillende zalen gedurende twee dagen door de rechtbank in gebruik.

Gemeente Assen

In het eerste kwartaal van 2021 maken we op de dinsdagochtend nog gebruik van de raadszaal in het gemeentehuis in Assen aan de Noordersingel 33.

Schriftelijk of tele(fonisch) zaken afhandelen

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Voorzieningen

Zowel op de rechtbank als in de zittingslocatie in het gemeentehuis van Groningen en Assen kunt u gebruik maken van de toiletten. Ook is er op zowel de rechtbank als de zittingslocaties koffie of thee te verkrijgen.

Centrale Informatiebalie

De (centrale) informatiebalies van de rechtbank zijn open. Wel blijft het dringende advies om bezoek aan onze gerechtsgebouwen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees hoe wij u van dienst zijn.